jejak anda

Jun 22, 2012

~terseDia




di suatu petang y damai....bermula lah permintaaan yg tak dijangka dari seorg y mmg nak mencabar kiter...hahahah...tapi kita sahutnya ngan baik walaup0m agak rusim jugak la kan...hahah


you : (tiba2)...rase nak makan masakan awk jew..
me : boleh jew...lame gak tak masak kat awk kan..
you : kalau cam tu kiter nak awk masak utk kiter...hihihi
me : awk nak kiter masak ape kat awk nie?? (dlm hti dah cam risau dah takut mintak pelik2)
you : kiter nak awk masak sup ayam ...boleh tak ??
me :..sup ayam ek (alamak tak pernah2 wap sup ayam nih..hahah)...boleh je awk ...tapi nak bila...??
you :..awk boleh masak bila utk kiter...kiter okey jew???
me: esok ek kiter masak utk awk..boleh???
you :...boleh jew...lepas keje kiter p ambik ek ??..sdap2 tau...
me : kalau tak sedap mkn jugak ek..hahhah..
you :..akan kiter habiskan..



after dia ckp cam tu...kite punya la mengelabah...maner tak nya...tak pernah2 masak sup ayam...tolong2 mum biaser jew boleh are...hahah...tapi tak pew...jgn risau kiter percayer pade pak cik google ..kerana dia adew utk membantu...hihihhi

esok arinya...pg2 lagi cari bahan2 kat dapur utk masak...nasib baik adew semuanya....lps tu mintak pak cik google cari resepi sup ayam sedap....nak harap kan kiter mmg tak tau nak campak apew are....hihihi...
after pak cik google cari....kita strt la main masak2...dlm kepale set asalkan ciap jew...jadi tak jadi belakang kira are kan...betol tak??..hihihi

time masak punya la kalut kiter...maner tak nya...resepi dop lam lappy kiter dop kat dapur...nasib baik tak hangus jew atas dapur...but hasil nya tak mengkecewalan....kiter dapat ciapkan ngan jayanya....nak tgk tak rupa nya...
taaaaaaddaaaaaaa.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




rupa mmg tak cantik tp rase cantik are....hahaha...perasan jew kan...


komen dari dia :;

me : wap ape tu??
you : tgh nak mkn sup y awk buat tadi...
me : apew rase wak???,,ikhlas tak nak simpati..hihih
you : hihihihi...best awk buat..sedap..secukup rase..pandai awk buat..patutlah boleh jadi bakal menantu kesayangan umi...
me : (style tak puas hati )...eyer la tu..pandai jew nak ambik hati kiter..ckp la betol2...ikhlas tak nie??
you :..laaaaa...kiter ikhlas la nie..betol2 sedap nya..kiter tak tipu p0m tau..nape tak cayer kat kiter   dah...
me :..:))..okey2...sory2...kiter cayer..hihihi


hahah...dapat komen y positive dari nya....tak sangka jugak dpt buat sampai menjadi cam tu...klu tak sdap byk pom adew gak sedp sikit kan...hahah...so next time boleh la masak lagi...
tq dear for the comment ...nice...:)





5 borak2:

ϟ Zeera AzZahra said...

so romantik u gurll.. smoga kekal bersama hingga ke anak cucu.. :)

chcolate said...

:)...insyallah..aminnn

Harith Iskandar said...

nape xmasak magi jerk..ehehe

chcolate said...

maggi dia xsuka sgt...hahhaha...klu maggi suh buat sendiri lah..hihihi

chcolate said...
This comment has been removed by the author.