jejak anda

Oct 31, 2011

dream become true..insyallah...




we have a so much dream to create but must to take a long time to achieve...bukan susah nak capai semua impian tersebut if we have a patience and sincerity from a strong faith in themselves...biarlah kesusahan dulu yg perlu kita lalui…insyallah kesenangan n kebahagian akan menanti kita in future..

I also know what you really want from these relationships...n sayer sgt menghargainya bila awk dpt accept my condition without any perasaan yg mrh2, leceh, moody or something else…thnk q for your cooperation…same2 kita mendokannya…amiiin…



cayokkkk2!!!....
we can do it...
:)))))






Oct 29, 2011

i get it...



yesterday i have a great day with my beloved person...
kitorg kuar p jln2 a half day at KB..hihihi...setelah i think 3 weeks tak kuar,,
cam ngan lame sgt kan....org lain 3 month tak jumpew pom tak der apew2...
ila 3 weeks tak jumpa da bising kan....hahahha...biasew la jiwa remaja kan...
lagi pom lam cuti nim agak boring la...nasib baik my sis adew kat umh...klu tak mmg puas tahap gabang la rasenya...


so ..yesterday kitaorg p PC FAIR coz i want to buy a hard disk..mmg dah lame la mengidamnya...but b4 PC FAIR the price a very expensive..so ila bungkuskan hjt tu dlu...coz sem dpn bru nak beli...biasew la..bila duip PT masuk baru blh nak enjoy ckit...


bila da tau PC FAIR adew buat at KBMALL...ila apew lagi p la tgk...but..i'm so frustrating coz the price also expensive than usual...ila pom cam tak der mood la...after that, my pakcik nie ajak ila p tgk kdai kat atas kot2 more cheap than the price PC FAIR offer...


bila da tgk2.. my pakcik nim suh ila choose jew y maner nak...coz dia agak berminat gak ngan hard disk nim n dia pom mensyor gak ila belikan utk kmudahan...but ila tak plh pom..ila suh dia y pilh...coz ila cam segan gitu..hihihi
so last2 dia y plh as below...hiihihi...








bila da settle semua....ila apew la
tersengeh2 cam kerang busuk...hihihi...happy la kan
bila apew y kite nak something y dah lame di idamkan tiba2 jew dpt..
my pakcik lak turut happy bila tgk makcik dia happy...


thank to my cym coz give me something that i really want it..
sometime i feel i have so much cumber to you..
but you always think i like a baby to meet all their want..
pew2 pom thnk byk2 ek...
cym kamu always...:)))






Oct 26, 2011

oohhh...si manjaku





haiiiippp....reader...how your life haaaaa...
happpy kew tak nim.....hope semuanya baik ajew ek....


actually ila nak story sal title ila kat atas tus...
haaaa...klu korg nak tau..ila adew si manjew....dia dulunya tak la manja sgt ...
but lately nim lain macam jew....mmg spoiled sesgt ngan tuan2 nya......
maner taknya...bila kita duduk jew tas kerusi....dia mula la nak mai dekat2.....
selalu nak suh kiter gosok2...org nak tido dia mai la nak join tido gak...
org nak mkn dia boleh lak mai duduk atas kerusi ngan kepalanya terangkat tgk apew lauk tuanya masak ari nim...hihiihi....dop miao.....miao....sajew nak attention tuan2nya ek......



haaaa....nim dia si manjaku...name diberi DOLLAH....asal usul at SALOR....age AGAK TUA LA..myb 20-han...hihihi...gander MALE...hahha...apew lagi ek....urrrmmm...haaaa...the important thing is fav food...for the food he like to eat anything that provided by tuannya...semunya dia gomo.....nak2 bila dia very2 hungry...semua dia sapu...huhuhu...


actually...a name DOLLAH are given by my mom..hihihi...i dont know why my mom interested sgt ngan name to...or myb dia senakal ngan owner proprietary or myb my mom just given a name without meaning beside a name....so ..apew2 pom DOLLAH is my manja name kan..



DOLLAH nim sometime dgr ckp gak tau....one day ila ckp kat dia...if dia tak dop diam...asyik dop miou...miou...je...ila tak nak bg dia mkn....ila mrh2 la sikit kat dia....pastu after ila mrh dia...dia dop diam jew...but not once time DOLLAH like that...many time gak la dia cam tu....cam paham jew apew y kita ckp kan...ila punya kawan adew ckp if we take gup care of pet, it will be well with our..mungkin betol la tu kan coz binatang pom have a sense like human...tak gitu???




so to my si manja dont be naughty sgt ek.....nanti we are not love u more n more than usually...hahahah...baru la dah tak der manja2 dari your owner...





Oct 25, 2011

keep it out..



I’m sorry coz i’m always make u upset with my act..n i know at the same time u don’t want to make me feel lonely ...u try to make me happy n meet all the thing that i want, even it can disturb your time to rest after tired works....i’m sorry for all thing that make u inconvenient n hurt...

Now syer da phm how your style to solve these problem....walaupom kdg2 syer agak naughty sikit, that not mean sayer da tak phm awk k...dont be easy to think yg bukan2 ek...but syer mmg suka buat awak flustered JJJJJJJ....







Oct 22, 2011

posim sikip....



boring naaaaa....nak wap apew ek....
nk kuar hjn2 tak best....
klu kuar pom nk p maner kang....
so...ila apew lg...
maim posim2 la ckit....
hahahaha.....
mmg tak der keje la mak cik nie kn...
so...nie jew hasilnya....










da hbs da,,,,,
hihihi...cikit jew...
dah la setempat jew kan...
apew2 pom tak pew lah...
hlg cikit boring tus....
okeh...TC tawan2...
bye,,,,,



Oct 21, 2011

rahsia jari kita



Pelbagai hikmah dan tafsiran yang boleh diandaikan di sebalik jari anda yang lima.
Cuba perhatikan perlahan-lahan jari anda.Kemudian, genggam ia kuat-kuat dan angkatkan ke atas. Laungkan ... "Allahu Akbar" sekuat-kuatnya. Itulah Rukun Islam yang mesti dijunjung.




Luruskan ia ke hadapan dalam keadaan terbuka.
Renung dalam-dalam. Kewajipan solat lima waktu jangan diabaikan.
Kemudian lekapkan jari itu di atas meja, perhatikan.
Bermula daripada jari kelingking yang kecil dan kerdil,
seperti manusia dan apa sahaja akan bermula daripada kecil kemudian besar dan terus membesar.




Naikkan kepada jari kedua,
jari manis namanya.
Begitu juga dengan usia remaja.
Manisnya seperti jari yang comel mulus ini.







jari ketiga.
Jari yang paling tinggi, jari hantu namanya.Zaman remaja ditinggalkan. Alam dewasa kian menjengah. Di peringkat umur 30-an ini seorang itu telah mempunyai status dan identiti dengan ekonomi yang kukuh serta kerjaya yang teguh.
Namun, anda mesti berhati-hati kerana di kala ini banyak "hantu-hantu pengacau" yang datang menggoda.
Hantu hasad dengki, hantu ego, hantu tamak, hantu iri hati dan seribu macam hantu lagi. Kalau gagal mengawal emosi lantas terus masuk ke jerangkap nafsu dan syaitan.
Jesteru itu, amal ibadat mesti dilipatgandakan.



Kita beralih kepada jari telunjuk.
Jari inilah yang mengungkap satu dan esanya Allah SWT ketika solat.
Genggamkan kesemua jari dan keluarkan jari ini.
Gagahnya ia sebagai penunjuk arah, menjadi contoh dan tauladan.


Akhir sekali, renung ibu jari.
Ianya besar dan pendek tetapi menunjukkan kematangan dan kehebatan yang membanggakan. Tugasnya membenarkan sesuatu dan mentafsirkan pelbagai perkara (cap jari). Kalau dia ada, semua urusan berjalan lancar.


Buat generasi muda, rujuk dahulu kepada orang tua atau yang berpengalaman.Mereka makan 'garam' terlebih dahulu dari kita. Sekiranya petunjuk mereka anda patuhi, nescaya anda boleh berkata "good" atau "yes" sambil menggengam semua jari dan angkat ibu jari ke atas dan hayun ke hadapan.Itulah rahsia kejayaan anda.





nice info from ISLAM....





Oct 20, 2011

waktu mustajab utk berdoa



BERDOA adalah otak ibadat. Begitulah besarnya kedudukan doa. Lagi banyak kita mohon bertambah sayang Allah kepada kita dan ia berbeza dengan manusia, lagi banyak kita minta, lagi banyak kita dimarahi atau dimaki.

Doa sifat perhambaan manusia dan mereka diciptakan untuk hamba-Nya. Supaya doa mudah diterima kita patut meneliti serta mengetahui waktu yang sangat mustajab untuk berdoa antaranya ialah:



~ Pada waktu sepertiga malam iaitu waktu terakhir, ketika orang lain nyenyak tidur

~ Waktu antara azan dan iqamah iaitu ketika menunggu solat berjemaah.

~ Pada waktu sujud iaitu sujud di dalam solat atau sujud lain yang diajarkan Islam seperti sujud syukur, sujud tilawah dan sujud sahwi.

~ Selepas solat fardu iaitu selepas melaksanakan solat wajib lima waktu termasuk selepas solat Jumaat

~ Pada waktu khusus tetapi tidak diketahui dengan pasti batasannya iaitu satu detik pada setiap malam dan setiap hari Jumaat.




so gunakanlah waktu2 ini utk kita berdoa kepada y ESA
mudahan2 DOA kita mudah utk diterima oleh ALLAH...
kita hanya merancang...tapi ALLAH SWT yang menentukan....
aminnn....






Oct 13, 2011

terjawabnya persoalan (?)..:))



sudah satu tahun usia persoalan sayer.....
sudah sekian lame sayer menantikan jwpan nya....
dan sudah puas syer menunggunya.....


tappiiiii.....


ari nim....segala persoalan itu telah terjawb....
dan sayer tahu apew y awk inginkan selama nie.....
klu cam tu y awk idamkan.....syer tak leh kater apew2.....
mmg sayer tak dapat berikannya....dan
mmg sayer tak dapat kongsikannya....
dan sayer tidak sesekali menyesali atas tindakan y sayer ambk tika dahulu....
mungkin keputusan tu mmg y terbaik sayer lakukan.....


so skrun awk dan sayer sudah adew teman masing2.....
sayer harap awk bahagia n sayer pom bahagia....


sayer pom skrun da tak kisah ttg semuanya....
biarlah cite2 dlu pergi cam tu jew...
saya teramat bahagia dengan kehidupan y sekarang
dan sayer teramat sygkan hbungan syer skrun....
sayer harap....kebahagian ini akan kekal utk selamanya...
aminnnn....



have a good dayyy...:)))...







Oct 10, 2011

tutup tirai sem 5


Salam reader….

Apew cam ari nim….okey kew tak okey ngan life korg…..hopefully semuanya okey2 n baik2 semuanya ek….baru la hidup nie adew makna….kew guaner….


Seperti title dia atas…..ila rase kejap jew dari hari kew hari nie….pejam celik…pejam celik….da habis da sem 5…tinggal lagi satu sem nak tutup tirai diploma….


Sem 5 nie agak mencabar gak la + byk paper nak kene cover….tak sperti sem 4…tapi alhamdullah semua nya dapat ila selesaikan walaupom kdg2 terasa diri nie da teramat penat stdy….maner tak nya…ila nie bukan lam kategori budaq pandai2….so stdy too kene la lebih sikit dari org lain…klu tak ketinggalan la ila kan….org lain tak pew…stdy sikit da phm….ila nie nak kene focus betol2 baru la dapat phm….tapi tak pew la…di akhirnya kita dapat kelebihannya kan….semua y berlaku adew sebab nya….kadang2 kita tak leh nak putus asa ….terima jew seadanya…n jgn lupa berusaha….


Semlm ila baru selesai last paper FAR (accounting)….fuuhhhhhhh…..amat menakutkan bila dapat tau papernya warna oren….coz bila da paper oren nie susah la sikit dari paper warna putih….tapi paper warna apew pom kiter kene jugak menjwbnya kan…yg pentim kita da buat y terbaik…selebihnya tawakal jew la…ramai gak la y tak dapt nak jwb bila kuar klz tu…adew tu ila tgk ciap menangis lagi….kesian dia…hope paper dia baik2 jew kan…aminnn….


Soooo…now da tiba time toooo ENJOYYYYY!!! Yg dinanti2 kan….hihihih…da cuti sem lam sebulan nie blh la enjoy puas2 kan…tak perlu pikir2 sal stdy lagi……time nie nak enjoy baru best….nak2 bila mypakcik dah adew umh…boleh la bawe ila jln2…huhuhu


Okey la apew2 pom wish me luck to finish my stdy ek…amin…..





i'm enjoy with him...



jom jln2 cari mkn....jgn jln2 letih jew...kita mkn sekali...baru betoi...hihi
mmg tak der keje kan ila nim....org dop sibuk stdy...kita sibuk nak kuar
kuang2....biase la remaja tak leh lari dari nak ENJOY...tapi kene berpada2 la kan....
ila kuar kejap jew...tak lame pom ...hiihi..(ayat nak backup).....

so jom skodeng pic ila mkn2....bg teliur kamu..hihihi...klu tak teliur buat2 jew ek...
org kater main angin ....hahhaha..
berat2...






nim kek y dia oder....
coklate chip cake klu tak clap ila...
tapi mkn nya tak hbs...hihihi
maner tak nya....ngan meyy kari nya lagi
penuh peyut da nak mkn....




sluurrpp....bestnya...
meyy kari pakciknya....
tak perasan kew kita sebelah nie
ksyuk n tawadak nah mkn....
nie klu ila lari kuar pom dah tak perasan agaknya



naaaa....nie lak kek y ila oder...
orea cheese cake....yum2...best sesgt
tapi kecik jew dia bagi....hihhi
ngade2 nak lebih la nie kan....
tapi mmg A la rase dia....
tgk kedai la kan....hihihi



ni pulak noodle tomyam kun apew tah.....
ila da lupa name nya...hhiihi
totally mmg best...+ udang besr lak...
mmg tak puas are mkn....
klu sesiapa y suka tomyam...ila syorkan mkn la mkanan nie...huhuh
tlg promote...kuang2


selesai mkn kita p mkn lagi...smpai la kita puas mkn,,,
bila 2 3 ari cam nie....semuanya da jadi BELON besar di udara kang...
asyik2 mkn + makan....ish2...berat nanag kang....
punya2 cari....da jupa sudah kedai ni.....biaser la org danrat kang,,,,susah sikit..huhuhu
padahal tempatnya pernah pergi tapi da lupa lak jln nya....
mmg dah separuh putus ase my pakcik cari....
nasib baik dia tak bg ceramah dia kat ila mase lam kete....hihihi



yum2...rase skali nak lagi...rase dua kali da tak nak..coz da kenyg



"suke menyuka la bila dpt apew y nak kan
muke tu dop asyik senyum jew"...katernya my pakcik
hihihi...biaser la kan...bila dah dpt
kita suka la...tak kan nak macam jew oii....




nie...kater kat org sungguh mkn....y di tu lebih dari kita nah...
bila mkn senyap sunyi jew....
tg2 da habis da....hahhaha...
nakai la demo nih....



so kenyg la ila ari tu .....senyum pom dah macam terpakse
tapi mmg terpakser pom....
coz da kenyg....alhmdllah....

lain kali kita pergi mkn2 lagi...
thnk la to mu pakcik coz sudi bawe kita jln n mkn...
klu lebih molek org kater
lain kali bawe la lagi...
baru lah OK...hihih









kita tak sama


Semenjak 2 nie…….ila rase cam pelik sesgt…


Pelik tentang semua y tak ila jangka kan berlaku…….and ila pom tak paham kenapa diaorg boleh ckp cam tu..….selama nie ila mmg perangai cam tu kew …....kenapa tiba2 soalan y mencarut di tya…kenapa dia igat ila dah tak der keje lain…..i’m student okey…tak der terlintas and terniat nak jadi cam tu pom……lambat lagi mase nya……ila buat benda baik pom salah ……ila buat benda jahat lagi lah salah……pastu ila nak buat macam maner…..semua benda y di buat org dop ckp2…….


Org boleh kater apa2 pom kat kita…..tapi kita tak leh nak STOP kater2 mereka nim…….ila rase biarlah mereka nak kater apew y penting ila thu ape n siapa ila skrun…...ila tak PERFECT cam kamu semua…..ila tak seHEBAT kamu semua and ila tak seBAIKkkk kamu semua….ila kurang segala2nya….puas hati ekkk….


So apew y kamu nak kater…katakanlah….ila buat benda baik…bukan nak mencarut cam kamu semua pikirkan….kadg2…jge la sikit hati org di sekeliling kamu….jgn dop sedap2 main terkam jew….semua org adew perasaan.TITIK

SEKIAN TERIMA KASIH







Oct 3, 2011

new fav fruit



tadaaaa......nie la pokok dragon fruit y ila suka tu....
cantik kan klu tgk jauh....
klu tgk dekat rase nak mkn jew semua.....
abah ila adew gak tanam tapi tak la menjadi sgt...
klu tgk buah dia kat pokok...
cantik jew....merah2




nie lak isi buah dia.....
ni bagi ila semua pom habis....
org lain nak kene beli y lain...
hihihi.....tamak halober betol ila nie kan...





rase buah nie manis2 ...
n biji hitam tu y buat ila rase nak mkn lagi..
adew org kater buah nie blh buat ubat
ubat apew tak tau la...
ila nie mkn jew pandai ....



na....care best nak mkn buah nie
adalah guna sudu .....
nak2 bila mkn sorg2...hihihihi
5 biji pom habissss.....yum2....

so..
sape2 y lom pernah mkn...cuba la try
dijamin...bestttttt.....:))))







tear us apart


From the first time we met each other
I knew that we'd be together
I saw in your eyes
It's just a matter of time

Don't know if this feels like the real thing
Tell me what to do where do I begin
Don't know where to start
Should I let you in my heart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Girl you know that now we're together
I won't leave your side forever
You know that i'm yours
Baby, you're my only girl in the world

Now I have no reason to be alone
Fell in love with you
You are now my home
I'll always be true
I see no one else but you

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart





video